Kim

Als mens en als onderzoekend fotograaf stel ik levensvragen vanuit een diepgewortelde drang om het leven en al zijn rauwe randjes te begrijpen. Met veel gevoel voor detail zoek ik het verhaal van het onooglijke en onaanzienzienlijke, van de schoonheid van het alledaagse. Fotografie is mijn middel om een wereld die voor de gehaaste hedendaagse mens normaal verborgen blijft in beeld te brengen. Zonder opsmuk en zonder oordeel registreer ik op eigenzinnige wijze de (achterliggende) verhalen van mensen, momenten en landschappen. Met regelmaat werk ik aan autonome projecten en exposeer ik mijn werk op tal van plekken in het land.


Ik ben een wandelende ideeënbus. Ik heb een hoofd vol ideeën en oplossingen, voor korte en lange projecten, vaak met een sociaal maatschappelijke vraag of noodzaak. Deze concepten hebben een directe relatie tot mijn fotografie, maar kunnen deze ook overstijgen: ik zoek uitdaging in het toepassen van fotografie, en breder gezegd beeld- en conceptcreatie, in aansluiting met andere werkgebieden en disciplines.

Het gaat voor mij over samen mooie dingen doen en maken. Het levert mij bijzondere ontmoetingen en samenwerkingen op, een brede(re) kijk op het leven van mijzelf en mijn medemens, een kans om kritisch mee te denken aan een fijnere maatschappij, met interesse in duurzaamheid, innovatie en persoonlijke verhalen.

Ik werk dan ook, als freelancer, voor diverse en uiteenlopende opdrachtgevers.

Klik hier voor het item dat Omroep Tilburg in 2018 van mij maakte

Klik hier voor mijn CV